Aanbouw zijgevel van woonhuis – Oisterwijk
15517
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15517,bridge-core-1.0.6,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Aanbouw zijgevel van woonhuis

Oisterwijk

 

In Oisterwijk heb ik de opdracht gekregen voor een uitbreiding aan de zijgevel van de woning. Het betreft een kleine uitbreiding aangezien de achterom behouden dient te worden. De uitbreiding leverde de opdrachtgever uiteindelijk voldoende ruimte om aan hun woonwens te voldoen. De uitdaging was voornamelijk constructief in combinatie met de wens voor dubbel openslaande tuindeuren en de aanbouw zoveel mogelijk laten aansluiten op het mooie jaren 30 typerende woonhuis. Constructief is de aanbouw zo ontworpen dat de openslaande deuren over de volledige breedte is uitgevoerd. Alhoewel de achtergevel op dezelfde lijn loopt als de achtergevel van de woning heb ik er toch voor gekozen om een overstekende boeiboord te creëren. Hierdoor loopt de boeiboord over zowel de uitbouw als de achtergevel. Dit zorgt ervoor dat de achtergevel rust brengt. De overstekken zijn met een typische jaren 30 detaillering uitgevoerd, waardoor dit terugkomt in de woning.