Achterzijde woonhuis – Udenhout
15541
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15541,bridge-core-1.0.6,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Opbouw aan achterzijde van woning

Udenhout

 

Bij deze opdracht was de wens om meer ruimte op de bovenverdieping te creëren zodat er een grotere badkamer gemaakt kon worden en dat er met behoud van het aantal slaapkamers een grotere master-bedroom met inloopkast gemaakt kon worden. Na de interne indeling besproken te hebben ben ik het ontwerp gaan maken voor de buitengevel. Er is gekozen om een onderhoudsarme opbouw te maken die tevens een esthetische verbinding maakt met het huis. Constructief gezien was er een eis om een lichte constructie toe te passen. Ik heb gekozen om de opbouw wel een ander contrast te geven, maar dan wel met een metalen (zink) bekleding. Hierdoor staat de opbouw “los” van het woonhuis maar krijgt wel een strakke uitstraling door de belijning van het horizontaal gefelste zink. In het tussenvlak van de kozijnen is er gekozen om een extra contrast te geven met hout. De combinatie van de natuurlijke materialen vormen hierdoor 1 geheel.