Nieuwbouw van bijgebouw – Berkel-Enschot
15504
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15504,bridge-core-1.0.6,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Nieuwbouw van bijgebouw

Berkel-Enschot

 

In Berkel-Enschot heb ik de opdracht gekregen voor het ontwerpen van een bijgebouw waarin een garage, een badkamer en een overkapping is opgenomen. Het perceel heeft een behoorlijke diepte die de opdrachtgever dan ook graag benut wilde zien. Het bijgebouw kreeg een diepte van bijna 20 m. Om het bijgebouw niet als één lange tunnel te zien zijn er diverse onderbrekingen gecreëerd. In het ontwerp heb ik gekozen om eerst te beginnen met een vlak van gevelstenen gelijkend aan de gevelstenen in het huis, dan onderbreken we dit met een glaspui (kozijn geheel weggewerkt), waar we vervolgens overgaan in een “blok” van hout met open geveldelen. In dit deel is de deur totaal geïntegreerd, waardoor het in het geheel wordt opgenomen. Uiteindelijk is er weer een overgang met de gevelstenen (t.p.v. de badkamer) welke voorzien is van hoekkozijn die hoog tegen het plafond geplaatst is. Hierdoor creëer je lichtinval met privacy en hebben we het houten plafond door laten lopen vanuit de badkamer in de overkapping. Zodra je in de badkamer staat heb je direct het buitengevoel. De overkapping loopt vanaf de hoofdbouw door met een overstek en is zo ontworpen dat de overkapping eenheid met het bijgebouw vormt maar ook wegvalt in de tuin. De achtermuur bij de overkapping heeft een ruige uitstraling gekregen. Al met al dus vele materialen die toch eenheid en rust uitstralen.